The post הנקת פעוטות- איך להציב גבולות מכבדים? appeared first on בשביל החלב.
]]>The post הנקת פעוטות- איך להציב גבולות מכבדים? appeared first on בשביל החלב.
]]>The post הנקה עושה חזה נפול? מה באמת גורם לנפילת השדיים appeared first on בשביל החלב.
]]>בניגוד למה שנהוג לחשוב, ההנקה עצמה לא הורסת את הצורה של השדיים. ישנם מספר גורמים המשפיעים על זקיפות השד, נחשו מה? הנקה היא לא הראשית והמרכזית שבהן.
המאפיינים הגנטיים שקיבלנו יחד עם השפעת הזמן וכח הכבידה שמושך מטה הם גורמים נתונים, אין לנו יכולת להשפיע עליהם.
גדילת השדיים בהריון בשילוב הורמון הרלקסין שמרפה את הרצועות שמחזיקות את השדיים על הגוף הם גורמים משמעותיים במידת הזקיפות של השדיים שגם עליהם אין ביכולתנו להשפיע אם אנחנו מעוניינות להביא ילדים לעולם ????
לכן גם נשים שלא מניקות כלל חוות ״צניחה״ של השדיים. זה הטבע…
השינוי הגדול בשדיים נגרם קודם כל בשל ההריון.
השדיים גדלים במהלך ההריון כיוון שרקמת השד מתעוררת, גדלה ומתפתחת בהריון עצמו כהכנה לייצור החלב. למעשה מתחיל ייצור של קולסטרום (החלב הראשוני) כבר במהלך ההריון.
״הנפילה״ של החזה מתרחשת גם מהשפעת כוח המשיכה לאורך השנים וגם מהתרופפות הרצועות שמחזיקות את השדיים על בית החזה (נקראות רצועות קופר).
מידת התרופפות הרצועות האלו קשורה בגנטיקה, בהיחלשות הרצועות לאורך השנים, וגם להריון. הורמון הרלקסין מופרש בכמות גבוהה בזמן ההריון, על מנת להגמיש את המפרקים ולהכינם ללידה. השפעת הורמון זה לא פוסחת על רצועות קופר, ומגמישה גם אותן.
האלסטיות המוגברת של הרצועות יחד עם הכובד הנוסף של גדילת השדיים בהריון הם הגורמים בין היתר למראה נפול של השדיים.
למעשה גם אם אישה בוחרת לא להניק ומייבשת עוד לפני התחלפות הקולסטרום לחלב, ההשפעה על ״מורמות״ השדיים כבר התרחשה מעצם ההריון
אחרי הלידה, סביב היממה השלישית מהלידה הקולסטרום מתחלף בחלב שממלא את רקמת השד והשדיים גדלים.
המצב הכי ״הרסני״ מבחינה זו לצורת השד הוא גודש קשה, בעיקר עם התחלפות החלב. במצב בו מיוצר חלב רב אך לא מפונה מהשד, יש מלאות רבה שהופכת לגודש.
אם הגודש לא מטופל החזה מגיע לשיא גודל שמכביד על רצועות קופר. במצב כזה נגרמת המתיחה המשמעותית ביותר של הרצועות הללו, דבר התורם למראה נפול.
על כן הימנעות מגודש על ידי ניהול הנקה מתאים ופינוי תכוף של חלב מהשדיים בימים אלו היא גורם חשוב גם לביסוס אספקת החלב וההנקה כולה וגם לסוגייה הזו של נפילת השדיים.
עם הזמן וככל שההנקה פוחתת השדיים קטנים בהדרגה. כשמפסיקות לגמרי להניק הרקמה שמייצרת חלב חוזרת למצב ״רדום״. עם הגמילה מההנקה השדיים קטנים חזרה לגודלם מלפני ההריון אצל רוב הנשים.
לעיתים התחושה היא שהשדיים ריקים יותר ממה שהיו בעבר. בהשוואה לשד המניק שהיה מלא בחלב השד שסיים להניק מרגיש לנו קטן יותר.
זו גם תחושה סובייקטיבית, בעיקר לאחר תקופה של מלאות רבה של השדיים, וגם תחושה שנובעת משוני תחושתי, לרוב השד רך יותר לאחר הגמילה מהנקה. אם בנוסף היתה גם ירידה במשקל ואיבדנו מסת שומן- גם השדיים יקטנו.
גורם נוסף שמשפיע על מראה השד לאחר ההנקה הוא אופן הגמילה.
כאשר הגמילה הדרגתית, כמויות החלב פוחתות בהדרגה, השד קטן לאט לאט והעור שנמתח עם גדילת השד מתכווץ חזרה גם הוא בהדרגה. כשהגמילה נעשית בבת אחת לעור אין הזדמנות להתכווץ בהדרגה ועלול להיווצר מראה של עור מדולדל.
לאחר סיום ההנקה, עם כל מחזור חודשי בהשפעת ההורמונים רקמת השד הרדומה מתפתחת מעט. לכן עם הזמן התחושה הזו של השדיים בסוף תקופת ההנקה משתנה.
אי אפשר להתייחס לסוגיה הזו מבלי להסב את תשומת הלב להשפעה המיטיבה שיש להנקה על הגוף ועל בריאות האם המניקה. השפעות שיתרונותיהן נפרשות הרבה מעבר למראה חיצוני.
בסיומו של דיון כזה חשוב לי להדגיש את היתרונות ארוכי הטווח של ההנקה על בריאות האישה – מחד צמצום הסיכון לחלות בסרטן השד והשחלות, סכרת, מחלות לב ויתר לחץ דם, מאידך שיפור בצפיפות העצם לאחר סיום ההנקה ועוד ועוד. יתרונות אלו ראוי שיהיה להם משקל רב יותר בבחירה האישית של אישה כיצד להאכיל את תינוקה והאם להניק או לא. זאת לצד ההשפעות הבריאותיות ארוכות הטווח שיש להנקה על התינוק, מעבר לעובדה שחלב אם והנקה הם הסטנדרט האידיאלי לצרכיו של התינוק.
The post הנקה עושה חזה נפול? מה באמת גורם לנפילת השדיים appeared first on בשביל החלב.
]]>The post איך שאיבה בלעדית שינתה לי את החיים appeared first on בשביל החלב.
]]>יודעות איזה יום היום?
היום מציינים את יום המודעות העולמי לשאיבת חלב אם בלעדית.
שאיבה בלעדית היא מצב בו אין הנקה ישירה מהשד והאמא מזינה את תינוקה בחלב אם שאוב.
אני בוודאי לא הראשונה, אבל אני באמת מרגישה שייכת לקבוצה מיוחדת של אמהות. כאלו שהלכו נגד כל הקולות בראש שלהן ובסביבה שלהן שאמרו להן "די, ניסית להניק, למה את צריכה את זה?" ואף על פי כן החליטו לתת לתינוקות שלהן מתנה לתחילת חייהם – חלב אם.
כשבני הבכור כרמי נולד היה ברור לי שאניק אותו, לצערי תוך שבועות ספורים ההנקה נגמרה לנו. (תוכלי לקרוא כאן את הסיפור שלנו). החלטתי לא לוותר על החלב שלי ולהמשיך לשאוב לו חלב.
כך, בלי שבכלל ידעתי שיש לזה שם, מצאתי את עצמי בשאיבה בלעדית. החודש שחשבתי שאצליח לעמוד בו הפך לשלושה חודשים ובסיכומו של דבר הייתי עבורו שואבת בלעדית במשך שנה וחצי.
ברמה האישית, מה שהתחיל עבורי כאבל גדול על ההנקה שלא צלחה, בתחושת כשלון עצומה, הפך לציר מרכזי בחיי, מאורע ששינה אותי ונתן לי משמעות חדשה, שליחות ושינוי קריירה.
כי מה קרה לי בתוך השנה וחצי הזו? עם הזמן התפתחה אצלי “שגעת” לחלב אם ומצאתי את הייעוד שלי בחיים – לעזור לאמהות להניק, ישירות מהשד או בתיווך משאבה ובקבוק.
בשבילי שאיבה בלעדית היא הרבה מאוד דברים;
בהתחלה היא הייתה טעמה של אכזבה, בעיקר מעצמי. אחר כך היא לימדה אותי השלמה וקבלה של דברים שאני לא יכולה לשנות. דרכה למדתי על היכולות שלי, על האמא שאני בוחרת להיות. בזכותה חוויתי תחושת נצחון ומסוגלות על אף כשלון ההנקה. אפשר לומר שבזכות השאיבה הבלעדית אני מה שאני כיום.
ממצב שבהתחלה לא היה לי מושג מה לעשות למדתי והשתכללתי עם השאיבות למצב שאני עושה הכל ושואבת בכל מקום, אפילו בהופעת רוק בפארק הירקון.
מצאתי את עצמי מדברת יותר על שאיבת חלב אם, משתפת טיפים איך אני עומדת בזה, איך הגברתי את כמויות החלב שלי עם הזמן, איך אני מסתדרת מחוץ לבית ועוד ועוד. הרגשתי ממש טוב שאני יכולה לעזור לאמהות אחרות. כך נולד הבלוג, כדי לחסוך מאחרות את התסכול והייאוש של תחילת ההתמודדות עם שאיבה בלעדית.
בהמשך לקחתי את האהבה הזו צעד קדימה למדתי הדרכת הנקה, כיום אני מדריכת הנקה מוסמכת, הבלוג התרחב גם לנושאי הנקה ולאתר נוספה חנות בה אני מוכרת את החזיות שחלמתי שיהיו לי כשואבת בלעדית, חזיות גאוניות להנקה ולשאיבה בידיים חופשיות.
פגשתן שואבת בלעדית? דעו שעומדת לפניכן אישה מאוד נחושה, אמא עם ים של נתינה ושק של רגשות מעורבים לגבי ההנקה שלה ועל איך ומתי שההנקה הסתיימה. אל תתנו לה עצות איך לחזור להנקה, תאמינו לי שהיא ניסתה, כמה שהיא ניסתה… תנו לה חיוך ותרימו לה על העבודה שהיא עושה!
The post איך שאיבה בלעדית שינתה לי את החיים appeared first on בשביל החלב.
]]>The post 5 טיפים לשאיבת חלב בקלות appeared first on בשביל החלב.
]]>The post 5 טיפים לשאיבת חלב בקלות appeared first on בשביל החלב.
]]>The post הנקה מחוץ לבית בקיץ – מהדורת אוגוסט לאמהות מניקות appeared first on בשביל החלב.
]]>מצד שני אין ברירה, החיים מאלצים אותנו לצאת מהמזגן. אם יש אחים ואחיות גדולים יותר בכלל בלתי אפשרי להחזיק אותם סגורים בבית בשלב זה.
אחרי שבפוסט קודם טיפלנו בדברים הכלליים של הנקה בקיץ, הפעם נתעסק בפן הפרקטי של יציאה מהבית לסיחוניה של אוגוסט עם תינוקות יונקים. ברור שבחום הזה נחפש פעילויות במקומות ממוזגים, לפחות לשעות הלוהטות של היום. למרות זאת, סביר מאוד שנמצא את עצמנו גם בסביבות חמות יותר עם הילדודס והיונקים.
אז חם לך, מזיע לך, דביק לך, אולי גם את לא הכי אוהבת להניק בציבור, את חוששת איך הבייבי יגיב לחום ולסביבה הומת אנשים, נשים וטף ובכלל העניין הזה של יציאה מהבית בימים האלו לא ממש בא לך טוב?
נתחיל מהכי מעניין – בגדים!
תינוקות צעירים לא יכולים לווסת את חום גופם והוא מושפע בקלות מהסביבה. בקיץ שלנו אין צורך להלביש ביותר משכבה אחת, גם ניובורנים. בשבילם שכבה אחת ארוכה תספיק. החל מגיל חודש אפשר לעבור לקצר, לפחות שרול קצר.
עדיין לא בטוחה איך להלביש את הבייבי?
תינוק שחם לו יהיה אדמומי, קפלי העור יהיו דביקים למגע ואם חם לו ממש יהיו שם גם פצעונים(חררה). יש תינוקות שממש יבכו כשחם להם וירגעו כמו בקסם אם רק נפשיט אותם או נלביש פחות. בסביבה ממוזגת אפשר שרוול קצר ומכנס ארוך דק, בסביבה חמה מכנסיים קצרים או לוותר עליהם בכלל, ממילא אין דבר מתוק יותר שתינוק בבגד גוף בלבד, מאוורר את קפלי הירכיים ????
אם אין לך בעיה להניק בציבור בכל מצב, דלגי פסקה קדימה.
ושלא ישתמע לשתי פנים – זכותנו להניק בכל מקום ובכל זמן שהתינוקות שלנו צריכים ורוצים לינוק. אין שום מניעה חוקית ומי שזה מפריע לו צריך לשאול את עצמו למה זה מפריע לו ולסובב את הראש לכיוון אחר.
יחד עם זאת, לא כולנו מרגישות בנוח להניק בציבור, לחשוף עור ואיבר שאמנם מיועד בדיוק לזה, להזין תינוק אבל חברתית ותרבותית הוא איבר מוצנע.
חולצה או שמלה עם פתח נוח להנקה שמשאירה אותך מכוסה יכולה לפתור את חוסר הנוחות שמרגישות בהנקה בציבור. ככה לא צריכות לפרוש לשום פינה או לחפש מקום להניק בו בפרטיות ובטח שלא למצוא את עצמנו מניקות בשרותים. הבגד הנכון יוצר את הפרטיות הזו.
והפלוס בקיץ? לא תמיד מגע של עור לעור הוא נעים, בעיקר לא כשמזיעות. עם בגד ייעודי להנקה יש פחות מגע כזה.
וזה המקום לוידוי – גם אני, שמקדמת הנקה ומנרמלת הנקה ביום יום, לא מרגישה בהכרח נוח לחשוף עור כדי להניק בסביבות מסוימות, יש מקומות שאצא אליהם לבושה בבגדי הנקה כי זה מה שמרגיש לי נוח.
למזלנו יש היום מבחר של בגדי הנקה נוחים, מחמיאים ויפים. מי שעוקבת אחרי באינסטגרם מכירה את הפריטים שאני חורשת עליהם, כמו השמלה היפה הזו של חני פיזנטה בגדי הנקה, שגורפת מחמאות בכל מקום, גורמת לי להרגיש טוב ולהניק בה בכיף ובנוחות בכל מקום.
את אחת, והם שניים, שלושה או יותר?
את צריכה ידיים פנויות, עגלה זה מאסט וגם מנשא!
לתינוקות יש קטע כזה, הם אוהבים להיות מוחזקים, להרגיש אותנו קרוב. בסביבה זרה והומת אדם טבעי שירגישו יותר בטוחים עלינו ולא בעגלה. מה לעשת שאנחנו צריכות את שתי הידיים שלנו פנויות? מנשא!
תחסכי מעצמך הרבה בכי (של הבייבי) ועצבים, קחי איתך מנשא לכל מקום שאתם הולכים. ככה הבייבי יהיה רגוע ולך יהיו ידיים פנויות. מנשא הוא כלי מצוין לעזור לתינוק להירגע ולהרדם גם בתוך המולה. עם קצת כיוונונים את יכולה להניק במנשא, תוך כדי תנועה. כך את יכולה לעמוד בקצב של הגדולים ובאותו זמן לתת את המענה שהתינוקי צריך. כאלו אנחנו, סופר אמהות.
רק שימי לב שבמנשא, צמוד לגוף של אמא, חמים יותר לתינוק שלך. תכניסי אותו למנשא כמה שפחות לבוש, בגד גוף זה מעל ומעבר.
אביזר אחד, המון שימושים.
טטרה גדולה, מבד קליל היא דבר סופר שימושי, בעיקר מחוץ לבית- היא שמיכה, היא משטח להשכיב עליו את הבייבי, היא נותנת צל מעל העגלה או באוטו אם יש איזו זווית שמש בדיוק על הבייבי.
גם להנקה היא מאוד שימושית-
כמה כיף למצוא טטרה רכה ונעימה, ולא פחות חשוב – יפה! ובמחיר ידידותי ממש, כמו הטטרה הנהדרת הזו מלה בייבי .
אחד הדברים שלוקח לי הכי הרבה זמן לחזור אליו אחרי לידה הם תכשיטים. זה לא נוח לי, אני חוששת שיציק לתינוק שעלי, שבטעות יתלש מעלי עם יד שובבה…
בשבילי שרשרת הנקה יפה נותנת פתרון מעולה. גם אני מרגישה שיש לי עוד קצת שיק, שלא איבדתי את זה לגמרי וגם יש לי שקט מלא שלא רק שהיא לא תפריע להפך, היא תשמש גם את התינוקת.
מעבר לזה ששרשרת הנקה (כזו שיש לה "אמא ואבא", ממותג מוכר) היא נשכן מעולה וזמין, היא עוזרת לפקס תינוק מוסח להנקה, נותנת משהו להם משהו למולל בין האצבעות כמו שהם כל כך אוהבים, רק בלי שזה יהיה מציק לנו(אהההם, הפטמה השניה, האוזנים, העור….) .
כמו שמוכיחה אלמוג היצירתית, שהיא הפנים והאמא שמאחורי Cashi Jewelry (השרשרת היפה שלי משם!) היא משמשת גם כמובייל נייד, שעשוע לעת צרה, כמו נסיעה ארוכה שהתינוקי איבד בה את הסבלנות.
בקיץ שלנו לא צריך להכביר מילים למה כובע.
לענייננו- כשאת רוצה עוד טיפה פרטיות כשמניקה מחוץ לבית, כובע רחב שוליים, גם זה של הבייבי וגם הכובע שלך לגמרי יעשו את העבודה!
אז בלי להכביר מילים, ממש ככה:
את אמא אלופה שאוכלת טיולים עם הילדים לארוחת בוקר?
שתפי בטיפים המנצחים שלך בתגובות כדי שכולנו נחכים ????
The post הנקה מחוץ לבית בקיץ – מהדורת אוגוסט לאמהות מניקות appeared first on בשביל החלב.
]]>The post שבוע עידוד הנקה – איך באמת לעודד הנקה? appeared first on בשביל החלב.
]]>The post שבוע עידוד הנקה – איך באמת לעודד הנקה? appeared first on בשביל החלב.
]]>The post 6 דברים שאת צריכה לדעת על הנקה בקיץ appeared first on בשביל החלב.
]]>הקיץ בישראל לא מרחם, השמש קופחת, חם לנו, מזיע לנו ובתוך כל זה אנחנו מניקות, מה שאומר שיש גוף קטן ומתוק צמוד-צמוד אלינו חלק נכבד מהיום.
איך נצלח את הסיחוניה?
החום מתיש, קרינת השמש צורבת את העור ולתינוקות הסכנות האלו גדולות עוד יותר. כמה שניתן ואפשרי עדיף נשאר בסביבה נעימה וממוזגת עם התינוקות שלנו, בעיקר בימי שרב. אפשר ורצוי לנצל את השעות הפחות החמות והשפויות יותר של היום להתאווררות מחוץ לבית, שעות הבוקר המוקדמות או שעות אחר הצהריים המאוחרות
2. מים לתינוק יונק?
לפני גיל 6 חודשים ולפני שממש מתחילים לאכול מוצקים אסור לתת מים או תה או כל נוזל אחר שאינו חלב אם( או תמ"ל) לתינוקות. ראשית זה עלול לשבש את מאזן המלחים בגופם. שנית מים או תה הם נטולי ערכים תזונתיים אך נפח הנוזל בקיבה תופס מקום ובא על חשבון החלב, שהוא האוכל שמזין את התינוק, לא נרצה לעשות את זה. שלישית, זה עלול לפגוע באספקת החלב שלך, קיבת התינוק תתמלא מהמים והוא ינק פחות.
בקיצור – לא. לא משנה מה אומרת אמא/ סבתא/ חברה/ המטפלת בגן/ אישה זרה ברחוב, פשוט לא.
אז איך כן נענה על הצורך של התינוק שלנו ביותר נוזלים בימים החמים האלו?
נציע הנקות בתדירות גבוהה יותר. ההנקה היא גם האוכל וגם השתייה של התינוק ולכן הנקות תכופות לאורך היום יתנו את המענה לדרישה המוגברת לנוזלים. נציע הנקה גם כשלא נראה שהתינוק מעוניין לאכול, מה שנכון לעשות תמיד שהרי הנקה היא ממש לא רק אוכל, בימים החמים זה נכון כפליים. תני לתינוק שלך גישה חופשית ותכופה ל"ברז". גם כשאנחנו בבית במזגן, שכן המזגן מייצר סביבה יבשה יותר.
בעצם, מי שבאמת צריכה תוספת מים זו את!
בהנקה מלכתחילה יש דרישה מוגברת לנוזלים- גם לצורכי הגוף שלך בשוטף וגם לייצור החלב. בהנקה אנחנו מייצרות בין 800-1000 מ"ל חלב ביום! . בימים חמים חשוב שנשמור על עצמנו ונשמור על משמעת מים. לכוון לשתות לפחות 2 ליטרים של מים ביממה, בימים חמים מאוד אפילו יותר.
האינדיקציה הכי טובה- פיפי שקוף. אם הוא לא בגוונים השקופים לכי תשתי! אם את לא אוהבת לשתות מים תשתי מה שאת אוהבת וגם מים. רק שימי לב שאת לא שותה הרבה משקאות שמכילים קפאין כמו קולה.
היא חלק בלתי נפרד מהקיץ שלנו, הזיעה. כמה שנשתדל לשבת במזגן החיים עדיין גוררים אותנו החוצה לחום. ככל שאת קרובה יותר ללידה כך גם תזיעי יותר, ההורמונים עוד לא רגעו והגוף עדיין מסלק נוזלים מההריון. אחד המקומות המציקים מבחינת זיעה הוא כמובן מתחת ובין השדיים, מעבר לתחושה הלא נעימה זיעה מרובה בעיקר בקפל השד עלולה להוביל לגירויים ואפילו פטרת בעור. איך נמנע מהכיף הזה?
גם תינוקות צעירים מאוד מזיעים. בקיץ שלנו כדאי לשים לב שאנחנו לא מלבישות חם מידי. בקיץ תינוק בריא שנולד במועד נלביש בשכבה אחת ולא שתיים. מגיל חודש, כשהגוף הקטנטן מתחיל לווסת את החום של עצמו, אם התינוק מזיע, אם העור אדמומי, אם יש גירויים וחררות – כנראה שהגיע הזמן לעבור לשרוול קצר. אפשר גם לתת להם להתאוורר, להפשיט לגמרי או בחיתול בלבד, כמובן שלא מתחת למזגן.
יש לך טיפ מנצח להתמודדות עם הקיץ הקשוח שלנו בהנקה ובהתנהלות עם הבייבי?
מוזמנת לכתוב בתגובות כדי שכולנו נחכים!
The post 6 דברים שאת צריכה לדעת על הנקה בקיץ appeared first on בשביל החלב.
]]>The post הכל על כוס טפטופים ואספן חלב appeared first on בשביל החלב.
]]>The post הכל על כוס טפטופים ואספן חלב appeared first on בשביל החלב.
]]>The post מה הקשר בין טיפול אוסטיאופתיה להנקה? appeared first on בשביל החלב.
]]>טיפול אוסטיאופתי לצד ייעוץ הנקה יכול לסייע במגוון מצבים המאתגרים את האם והתינוק בהנקה וביניהם טורטיקוליס, לידה מכשירנית, העדפת צד, לשון קשורה, ריפלוקס, טונוס שרירים גבוה או נמוך ועוד.
אוסתיאופתיה היא שיטת טיפול הוליסטית למגוון בעיות גופניות דרך מגע. השיטה מטפלת בכל הגוף דרך שלושה אזורים : בעמוד השדרה והרקמות הרכות, אברי הבטן הפנימיים ובראש(גולגולת, פנים וצוואר). כדי להבין את הקשר שלה להנקה צריך להבין קודם כל את הקשר בין אופן הלידה לאתגרים אפשריים בהנקה. פעולת היניקה של התינוק מערבת שרירים, עצבים ואת עצמות הגולגולת והפנים של התינוק. סוף ההריון והלידה מייצרים לחץ ומתחים לגולגולת התינוק גם מעצם המנח של העובר ברחם וכמובן בשל המעבר בתעלת הלידה שמפעיל לחץ רב על התינוק, בעיקר בלידות ממושכות או מכשירניות (לידות בהן נעשה שימוש בוואקום ומלקחיים). כל אלו משפיעים באופן ישיר על התפקוד של השרירים, העצבים ועצמות הגולגולת באופן שעשוי להסביר קשיים שונים שהאם חווה בהנקה.
בתינוקות הטיפול מתמקד בעצמות ובעצבים של הגולגולת ונקרא " קרניו סקרל" . האוסטיאופת מאבחן בעיות וחוסר איזון במבנה הגולגולת וליקויים בפעולת השרירים ומטפל בהן בעזרת מגע עדין מאוד. הטיפול מאפשר לשחרר חסימות נוזלי עמוד שדרה ושחרור לחצים מהשרירים והעצבים בגולגולת. כך הטיפול מסייע לתינוקות שסובלים מטראומות שלאחר לידה, המתבטאות בין היתר גם בקשיי הנקה.
טיפול אוסטיאופתי מאפשר לתקן חוסר סימטריה במיקומן של עצמות הגולגולת שנלחצו במהלך הלידה, לאזן שרירים מתוחים ומכווצים, להפחית לחץ על עצבי הפנים ולשחרר מתחים בעמוד השדרה. כך ניתן לטפל בבעיות המהוות אתגר גם בהנקה- לשון קשורה או אחורית, ריפלוקס, העדפת צד, טורטיקוליס (נטיית הצוואר לצד אחד בשל אי סימטריה של שרירי הצוואר), טונוס שרירים גבוה או נמוך וכמובן איזון ושחרור לחצים בראש ובצוואר שנגרמו כתוצאה מלידה ממושכת או מכשירנית . במקביל לייעוץ הנקה הטיפול האוסתיאופתי מסייע להתגבר על אתגרים אלו ולקרב את האם והתינוק להנקה טובה ורגועה יותר.
חשוב לפנות לטיפול אצל אוסטיאופתיים מוסמכים, המתמחים בטיפול בתינוקות ורצוי גם מומלצים ע"י יועצות הנקה.
בנימה אישית, לקחתי את שני ילדי לטיפול אוסטיאופתי במקביל להתמודדות עם אתגרי ההנקה. מעבר לכך שהטיפול מרגיע מאוד עבור התינוק, כאשר מטפלים בבעיות כשהן עוד "קטנות" ובמקביל לעבודה עם יועצת הנקה הטיפול אפקטיבי ביותר.
The post מה הקשר בין טיפול אוסטיאופתיה להנקה? appeared first on בשביל החלב.
]]>The post "למה לא יוצא לי חלב בשאיבה? "- כל הפתרונות appeared first on בשביל החלב.
]]>The post "למה לא יוצא לי חלב בשאיבה? "- כל הפתרונות appeared first on בשביל החלב.
]]>