6 דברים שאת צריכה לדעת על הנקה בקיץ

הנקה בקיץ

הקיץ בישראל  לא מרחם, השמש קופחת, חם לנו, מזיע לנו ובתוך כל זה אנחנו מניקות, מה שאומר שיש גוף קטן ומתוק צמוד-צמוד אלינו חלק נכבד מהיום.

איך נצלח את הסיחוניה?

הנה 6 דברים שכדאי לדעת על הנקה בחום של הקיץ;

1. סביבה ממוזגת

החום מתיש, קרינת השמש צורבת את העור ולתינוקות הסכנות האלו גדולות עוד יותר. כמה שניתן ואפשרי עדיף נשאר בסביבה נעימה וממוזגת עם התינוקות שלנו, בעיקר בימי שרב. אפשר ורצוי לנצל את השעות הפחות החמות והשפויות יותר של היום להתאווררות מחוץ לבית, שעות הבוקר המוקדמות או שעות אחר הצהריים המאוחרות

2. מים לתינוק יונק?

לפני גיל 6 חודשים ולפני שממש מתחילים לאכול מוצקים אסור לתת מים או תה או כל נוזל אחר שאינו חלב אם( או תמ"ל) לתינוקות. ראשית זה עלול לשבש את מאזן המלחים בגופם. שנית מים או תה הם נטולי ערכים תזונתיים אך נפח הנוזל בקיבה תופס מקום ובא על חשבון החלב, שהוא האוכל שמזין את התינוק, לא נרצה לעשות את זה. שלישית, זה עלול לפגוע באספקת החלב שלך, קיבת התינוק תתמלא מהמים והוא ינק פחות.

בקיצור – לא. לא משנה מה אומרת אמא/ סבתא/ חברה/ המטפלת בגן/ אישה זרה ברחוב, פשוט לא. 

מתי לתת מים לתינוק יונק?
לא לפני גיל חצי שנה!

3. יותר הנקות – תפתחי את הברז 😉

אז איך כן נענה על הצורך של התינוק שלנו ביותר נוזלים בימים החמים האלו?

נציע הנקות בתדירות גבוהה יותר. ההנקה היא גם האוכל וגם השתייה של התינוק ולכן הנקות תכופות לאורך היום יתנו את המענה לדרישה המוגברת לנוזלים. נציע הנקה גם כשלא נראה שהתינוק מעוניין לאכול, מה שנכון לעשות תמיד שהרי הנקה היא ממש לא רק אוכל, בימים החמים זה נכון כפליים. תני לתינוק שלך גישה חופשית ותכופה ל"ברז". גם כשאנחנו בבית במזגן, שכן המזגן מייצר סביבה יבשה יותר.

4. עוד מים – כמה את שותה אמא?

בעצם, מי שבאמת צריכה תוספת מים זו את! 

בהנקה מלכתחילה יש דרישה מוגברת לנוזלים-  גם לצורכי הגוף שלך בשוטף וגם לייצור החלב. בהנקה אנחנו מייצרות בין 800-1000 מ"ל חלב ביום! . בימים חמים חשוב שנשמור על עצמנו ונשמור על משמעת מים. לכוון לשתות לפחות 2 ליטרים של מים ביממה, בימים חמים מאוד אפילו יותר.

האינדיקציה הכי טובה- פיפי שקוף. אם הוא לא בגוונים השקופים לכי תשתי! אם את לא אוהבת לשתות מים תשתי מה שאת אוהבת וגם מים. רק שימי לב שאת לא שותה הרבה משקאות שמכילים  קפאין כמו קולה.  

5. אמא מזיעה

היא חלק בלתי נפרד מהקיץ שלנו, הזיעה. כמה שנשתדל לשבת במזגן  החיים עדיין גוררים אותנו החוצה לחום. ככל שאת קרובה יותר ללידה כך גם תזיעי יותר, ההורמונים עוד לא רגעו והגוף עדיין מסלק נוזלים מההריון. אחד המקומות המציקים מבחינת זיעה הוא כמובן מתחת ובין השדיים, מעבר לתחושה הלא נעימה זיעה מרובה בעיקר בקפל  השד עלולה להוביל לגירויים ואפילו פטרת בעור. איך נמנע מהכיף הזה?

  • בהנקה מיוזעת גלגלי חיתול טטרה והניחי בקפל השד, לקלוט את כל הזיעה ולהרים לך קצת לאוורור.
  • כבסי את החזיות וגופיות ההנקה של בתדירות גבוהה, זה הזמן לחגוג על התכנית הקצרה במכונת הכביסה.
  • מזיעה מאוד? העדיפי חזיות הנקה מכותנה
  • ובאופן כללי, חזיית הנקה מרימה ותומכת תקטין את ה"מפגע" הזה של ההזעה מתחת לשדיים ותמנע את רוב החיכוך של העור על עור.
הנקה בקיץ
נמסת???
חזיית שאיבה והנקה איילה
חזיית "איילה" מרימה לך בהנקה ובשאיבה!

6. תינוק מזיע

גם תינוקות צעירים מאוד מזיעים. בקיץ שלנו כדאי לשים לב שאנחנו לא מלבישות חם מידי.  בקיץ תינוק בריא שנולד במועד נלביש בשכבה אחת ולא שתיים. מגיל חודש, כשהגוף הקטנטן מתחיל לווסת את החום של עצמו, אם התינוק מזיע, אם העור אדמומי, אם יש גירויים וחררות – כנראה שהגיע הזמן לעבור לשרוול קצר. אפשר גם לתת להם להתאוורר, להפשיט לגמרי או בחיתול בלבד, כמובן שלא מתחת למזגן.

  • העור שלכם נדבק מזיעה הדדית בהנקה? חיתול הטטרה בא לעזרה! עור לעור זה נהדר, אבל כשחם ומזיעים זה לא להיט, הניחי חיתול בד על העור החשוף שלך שבא במגע עם העור של הבייבי בזמן ההנקה.
  • אמבטית חלב אם עושה פלאים לעור מגורה. אחרי האמבטיה הרגילה שלכם, החליפי את המים של האמבטיה והוסיפי מעט חלב שאוב.
  • שימי לב לקפלי העור של הבייבי, הקפידי להעביר אצבע בכל קפל בזמן האמבטיה, לאוורר בכל הזדמנות ולטפל בסימנים הראשונים של הופעת גירוי בעור.
תינוק מאוורר
לאוורר, לאוורר, לאוורר!
קפלים של תינוק בקיץ
אוי הקפלים 🙂 שמרו עליהם מגירוים

יש לך טיפ מנצח להתמודדות עם הקיץ הקשוח שלנו בהנקה ובהתנהלות עם הבייבי?

מוזמנת לכתוב בתגובות כדי שכולנו נחכים!

היה מעניין? מוזמנת לשתף 🙂

Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן